Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:28 pm

RECEPT Pečene paprike s mediteranskim nadjevom

Piše N.M.

Paprika je poznata po velikoj količini vitamina C, ujedno je dobar izvor vitamina B-skupine i prehrambenih vlakana, još kad joj dodamo fini i zdravi nadjev od ribe i dobijemo ovo prekrasno jelo, možemo u njemu uživati znajući da smo svakim zalogajem sve zdraviji. Za pripremu ovog jela trebat će vam oko 40 minuta, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

350 g svježe zelene paprike

3 režnja češnjaka

4 žlice sjeckanog peršina

1 ljubičasti luk

8 fileta slanih srdela

100 g skuše iz konzerve

40 g krušnih mrvica

maslinovo ulje

sol

svježe mljeveni papar

Priprema:

Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.

Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade.

Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.

Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.

Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)