Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:39 pm

RECEPT Kolač od kefira i šljiva

Piše N.M.

Originalna slastica koja svoju posebnost duguje “zamjenskom” sastojku mlijeku.

Riječ je o kefiru, mliječnom proizvodu koji ima nešto gušću konzistenciju od mlijeka, slatkastog je mirisa i blago kiselkastog okusa, piše Novi list.

Sastojci

250 g šljiva

315 g brašna

3 žličice praška za pecivo

90 g smeđeg šećera (+ 2 žlice za kraj)

60 g maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi

250 g kefira

2 jaja

muškatni oraščić po ukusu

naribana korica 1/2 limuna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°. U zdjelu prosijte brašno zajedno s praškom za pecivo.

Dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog po ukusu.

U drugoj posudi električnom pjenjačom tucite jaja i smeđi šećer dok ne nabubre i postanu pjenasti.

Umiješajte kefir, otopljeni maslac na sobnoj temperaturi i naribanu koricu limuna dok ne dobijete dobro izmiješanu smjesu.

Dodati brašno i prašak za pecivo i miješati žlicom da se tijesto ujednači.

Sve izlijte u kalup promjera 22 cm, prethodno premazan maslacem i posut brašnom i pažljivo poravnajte.

Šljive narežite na kockice i rasporedite po površini tijesta.

Pospite s preostale 2 žlice šećera i pecite oko 30-35 minuta ili u svakom slučaju dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista i suha.

Pustite da se kolač ohladi na rešetki za torte, a zatim ga izokrenite iz kalupa i poslužite.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)