Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:15 pm

Tinejdžerka (13) opustošila ušteđevinu roditelja, na računu ostalo tek 6 centi

Piše N.M.

Djevojčica (13) u Kini potrošila je ove godine oko 60.000 eura ušteđevine svojih roditelja na mobilne igrice – bez njihova znanja, piše Business Insider, prenosi Jutarnji.

Gong Yiwang doznala je krajem svibnja što je napravila njezina kći nakon što je primila poziv od učiteljice u internatu koji pohađa njezina kći. Naime, učiteljica je roditeljima željela prenijeti zabrinutost jer je primijetila da je njihova kći tinejdžerka ovisna o igricama koje se naplaćuju, prenosi Elephant News, regionalni TV kanal u pokrajini Henan.

Kada je Gong provjerila svoj bankovni račun, šokirala se shvativši da joj je ostalo tek šest centi.

Ubrzo je otkrila da je između siječnja i svibnja njezina rastrošna kći potrošila oko 15.700 eura na kupovinu računa za igricu i gotovo 28.000 eura za kupnju tijekom igrice, piše Elephant News.

Djevojčica je također prebacila novac na račune najmanje 10 kolega iz razreda koji su bili ljubomorni na nju i htjeli isto što i ona. Ukupna svota koju je u pet mjeseci potrošila tinejdžerka tako se popela na 60.000 eura.

– Nisam nikada mislila da bi 13-godišnjakinja mogla učiniti ovako nešto. U totalnom sam bunilu. Imam osjećaj da će mi glava eksplodirati – rekla je Gong.

I kći je odlučila istupiti u medije. Ispričala je da je majčinu debitnu karticu spojila sa svojim mobitelom, ali da nije znala odakle je novac dolazio niti koliko je trošila.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)