Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
10:20 pm

SVETI FILIP I JAKOV Ključevi POS-ovih stanova po cijeni od 1.341 eura za metar četvorni

Piše N.M.

U općini Sv. Filip i Jakov upriičena je dodjela ključeva novim vlasnicima 24 stana izgrađenim po Programu poticane stanogradnje.

Ključeve su dobili vlasnici 24 novoizgrađena POS stana koje kupuju po cijeni od 1.341 eura za kvadrat, kao i u Rijeci.  

Uz Općinu, program POS-a provodi Agencija za promet nekretnina APN koja vodi cijeli taj posao, javlja 057 Info.

Vrijednost radova bila je 16,5 milijuna kuna a na zemljištu površine 2775 četvornih metara izgradile su se četiri zgrade na četiri etaže – podrum, prizemlje i dva kata – s parkirnim mjestima i uređenim okolišem.

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov, Jakov Zoran Pelicarić predao je ključeve novim vlasnicima 24 stana izgrađenim po ovom programu a svečanosti su nazočio i direktor APN-a Dragan Hristov.

Za 24 POS-ova stana kamen temeljac stavljen je u studenom 2021., a izgradnja koja je trebala trajati oko 500 dana dovršena je gotovo u roku, s minimalnim kašnjenjem.

Općina Sv. Filip i Jakov ishodila je četiri građevinske dozvole za gradnju četiri zgrade a plaćena je i sva projektna dokumentacija za izgradnju ovih stanova. Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju zgrada POS-a s Organizacijom za planiranje i arhitekturu iz Zagreba bio je ukupne vrijednosti od 248.625,00 kn sa PDV-om u skladu sa provedenim otvorenim postupkom javne nabave. Kroz POS-ov program na Rabatinu je osigurana sva potrebita projektna dokumentacija te je u vrijednosti od 7 milijuna kuna omogućena za svu infrastrukturu –  puteve, priključak na kanalizaciju, vodu i struju.

‘Općina je u projekt uložila te je dovela svu infrastrukturu, struju, vodu i kanalizaciju, a uredit će i okoliš. Zahvaljujući Vladi RH i Ministarstvu državne imovine na čelu s tadašnjim ministrom Goranom Marićem dobili smo četiri hektara građevinskog zemljišta vrijednog 36 milijuna kuna za stambenu izgradnju, od čega je hektar za ceste, nogostupe i dvije trafostanice’, rekao je načelnik Općine.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)