Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:43 pm

RECEPT Najsočniji kruh od banana ili kako se najlakše riješiti prezrelih

Piše N.M.

Ovo je najsočniji banana kruh koji ćete ikad probati! A tako je lagan za napraviti. Slijedite Indexov recept i uživajte.

Sastojci:

120 g otopljenog maslaca

100 g šećera

2 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

180 g glatkog brašna

1 žličica sode bikarbone

½ žličice soli

240 g kiselog vrhnja

150 g sjeckanih oraha

2 zrele banane, narezane

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Podmažite kalup za kruh veličine 22×12,5 cm.

U velikoj zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Dodajte jaja i vaniliju te umutite. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol te ulijte smjesu maslaca i sjedinite u glatku smjesu.

Na kraju umiješajte kiselo vrhnje, orahe i zgnječene banane. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.

Pecite na 175 stupnjeva 60-65 minuta. Kako bi bili sigurni da je sredina kruha pečena zabodite čačkalicu, ako izađe suha kruh je pečen.

Ohladite kruh u kalupu 10 minuta te ga zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)