Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:18 pm

TP line kupio dva nova katamarana, moguće i da završe u inozemnom zakupu

Piše N.M.

Nakon što su dali u najam Jadroliniji a nesumnjivo i da će prodati dva katamarana Kolovare i Puntamika, flota novog zadarskog brodara TP line ponovno se vraća na broj od šest putničkih brodova.

Za tu firmu u vlasništvu Tankerske plovidbe kupljena su u Singapuru još dva katamarana koje su ‘krstili’ zadarskim imenima Kalelarga i Proversa. Katamarani su trenutno u Šibeniku u brodogradilištu Iskra gdje će biti do ulaska u linije krajem lipnja, piše 057 Info.

– Dužina novih brodova je 39 metara, širine deset metara s dva MTU motora od 1440 kW. Kapacitet je 312 putnika i mogu reći da je ovo druga generacija brodova iz tog brodogradilišta s posebnim naglaskom na komfor putnika – izjavio je Ivan Malik.

On je voditelj Odjela linijskog pomorskog prometa u TP lineu.

Hoće li prinove ploviti na linijama koje su komercijalno održavali Kolovare i Puntamika ili će i ti katamarani otploviti u zakup. Naime, predsjednik Uprave Tankerske plovidbe, Mario Pavić otkrio je kako imaju ozbiljnu ponudu i vode pregovore za zakup ta dva nova katamarana u inozemstvu.

Tankerska plovidba dala je jedinu ponudu na natječaj Jadrolinije za kupnju dva polovna broda. Ponuda je otvorena 3. svibnja a odluka još nije donesena, dok tromjesečni zakup završava krajem ovog mjeseca.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)