Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
2:11 pm

THE GUARDIAN: Eurozona ušla u recesiju!

Piše P. I.

Novi podaci pokazuju da je eurozona ušla u recesiju.

BDP u cijelom europodručju smanjio se za 0,1 posto u prvom kvartalu ove godine, što je manje od prethodne procjene prema kojoj je gospodarstvo stagniralo, javlja Guardian.

To je uslijedilo nakon smanjenja BDP-a od 0,1 posto u četvrtom kvartalu prošle godine, što znači da se eurozona smanjila dva kvartala zaredom – standardna definicija recesije.

Europsko gospodarstvo teško su pogodili gospodarski poremećaji izazvani ratom u Ukrajini, što je rezultiralo povećanjem cijena energije i hrane.

To je potaknulo niz povećanja kamatnih stopa dok se Europska središnja banka pokušavala boriti s višom inflacijom, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)