Možda zvuči komplicirano, ali nije nimalo. Pohane srdele možete pripremiti kako god poželite polivene s par kapi limunovog soka, piše Index.
Sastojci:
Srdele
500 g svježih srdela
sol
Paniranje:
oštro brašno
jaja
krušne mrvice
ulje za prženje
Priprema:
Očistite srdele, odrežite im glave, i rastvorite ih tako da dobijete ravnu plohu, pa uklonite kralježnicu.
Neki recepti kažu da je uklonite od glave prema repu, ali lakše je i bolje se uklone sitne kosti ako kralježnicu prelomite kod repa i povučete prema glavi.
Ostat će vam samo meso srdele i rep, koji će poslužiti da ih lakše panirate.
Uvaljajte ih u oštro brašno, jaja koja ste posolili (ili posolite srdele) i krušne mrvice.
Na srednje jakoj vatri u ulju 2 minute sa svake strane. Ovdje vrijeme ovisi i o tome koliko velike srdele ste kupili. Ako su manje, dovolja je jedna minuta sa svake strane.
Komentari (2)
Hi everyone!