Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:30 pm

RECEPT Lazanje s tunjevinom i povrćem

Piše N.M.

Tunjevina je bogata vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju, a ove lasagne su prefine. Recept donose Fini recepti.

Sastojci:

tjestenina za lazanje, 250 g

tuna iz konzerve, 320 g

tikvice, 4

rajčica, 4

luk, 1 glavica ljubičasti

skuta, 300 g

parmezan, 50 g naribanog

umak bešamel, 750 ml

bosiljak, 10 listića svježeg

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

Priprema:

Rajčice narežemo na kriške, tikvice na kose ploške, a luk na kolutove.

U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka, ploške tikvica, posolimo, promiješamo i pirjamo 7-8 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.

Za to vrijeme u zdjelu s bešamelom dodamo skutu i dobro izmiješamo sastojke. Zatim dodamo naribani parmezan te još jednom izmiješamo sastojke.

Po dnu vatrostalne posude nanesemo sloj umaka, preko njega rasporedimo listove tijesta za lazanje, a pirjano povrće umiješamo u umak bešamel.

Potom preko tijesta nanesemo sloj umaka i povrća, rasporedimo kriške rajčica, preko njih natrgamo komade tunjevine, posipamo s nekoliko listova bosiljka, prekrijemo listovima tjestenine za lazanje i ponovimo postupak tako da završimo slojem umaka i povrće, kriškama rajčica i komadima tunjevine.

Sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.

Zatim uklonimo foliju i lazanje pečemo još 15 minuta.

Lazanje narežemo, rasporedimo na tanjure, posipamo preostalim listićima bosiljka, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)