Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:50 am

Roma u sudačkoj nadoknadi izborila Europsku ligu, Spezija i Verona idu u baraž za opstanak

Piše A.T.

Odigrano je i posljednje, 38. kolo Serie A. Prije zadnjeg kola je ostalo otvoreno pitanje plasmana u Europsku ligu, i pitanje opstanka između Verone i Spezije koje su u zadnje kolo ušle s istim brojem bodova.

Juventus je u gostima svladao Udinese 1:0 golom Federica Chiese u 68. minuti. ‘Staroj dami’ je za plasman u Europsku ligu trebao kiks Atalante ili Rome, ali nisu dočekali ni jedan i završili su na sedmom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

 Atalanta je na svom terenu uvjerljivo svladala Monzu 5:2, a Roma je na Olimpicu slavila protiv Spezije 2:1. Gosti su poveli golom Dimitriosa Nikolaoua u šestoj minuti. Domaći su izjednačili preko Nicole Zalewskog u 43. minuti. Spezia je ostala s igračem manje u 89. minuti kada je drugi žuti karton dobio Kelvin Amian, a heroj Rome je postao Paolo Dybala koji je u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena zabio iz penala za pobjedu Rome i plasman u Europsku ligu.

Verona je također bila blizu boda, ali do njega nisu došli, na kraju je MIlan slavio 3:1. Rasterećini Milan je na San Siru poveo golom Oliviera Girouda iz penala u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Verona je izjednačila pogotkom Davidea Faraonija u 71. minuti. ‘Rossoneri’ su ipak iščupali pobjedu golovima Rafaela Leaa u 85. minuti i sudačkoj nadoknadi.

Po pravilima Serie A, kada dvije momčadi u borbi za opstanak završe s istim brojem bodova, o njihovom plasmanu ne odlučuje ni međusobni omjer ni gol razlika, već igraju meč na neutralnom terenu. Spezija i Verona će se tako sučeliti 11. lipnja u 20.45, a još uvijek nije odlučeno na kojem će se stadionu igrati.

  

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)