Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
11:59 am

VIDEO: Brescia ispala iz lige, navijači pretvorili grad u ratnu zonu

Piše A.T.

Brescia je u doigravanju za ostanak u Serie B vodila protiv Cosenze na svom terenu 1:0 sve do samog kraja. Budući da je Cosenza prvu utakmicu također dobila 1:0, svi su se pripremali za produžetke, no onda je u petoj minuti sudačke nadoknade Andrea Meroni zabio za Cosenzu na užas prepunog stadiona Mario Rigamonti, no nitko nije mogao zamisliti što će se dogoditi kasnije.

Navijači Brescije su odmah nakon primljenog pogotka zasuli teren bakljama, a potom su i ušli u teren iako utakmica nije bila gotova. Sudac je prekinuo utakmicu i pobjegao u svlačionicu, kao i igrači oba kluba. Utakmica se nastavila nakon što je policija uspjela potjerati navijače s terena, ali tu nije bio kraj.

Navijači Brescije su izvan stadiona počeli raditi kaos. S parkinga su bakljama, raketama i petardama zasuli tribinu s gostujućim navijačima, na što je sudac definitivno okončao meč iako se trebala igrati još minuta i pol.  Divljanje navijača tada se nastavilo oko stadiona. Navijači Brescie zapalili su aute, među kojima i onaj Mathieua Huarda, braniča svog kluba, te se nastavili tući s policijom u ulicama oko stadiona. Dio navijača otišao je do 20 kilometara udaljenog trening-kampa Brescie te ga demolirao.

Navijači Brescie su nakon toga po cijelom gradu uspostavili punktove, a u tim sačekušama vrebali su na policiju, suparničke navijače i igrače kluba za koji navijaju. Zato su igrači Brescie, ali i članovi njihovih obitelji  ostali zaključani na stadionu pod policijskom zaštitom do ranih jutarnjih sati, dok se navijači nisu razišli.

#Brescia
Playout di Serie B.
Il Cosenza segna il gol salvezza al 95’, il Brescia retrocede il lega pro.
Il Rigamonti viene invaso dagli inferociti hooligans di casa.
Scontri con la polizia, incendiata l’auto di un giocatore
Speriamo che l’arbitro stia benepic.twitter.com/B99UWo2uda

— Perchè cazzo è in tendenza? (@PercheCazzo) June 2, 2023 " target="">

  

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)