Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
12:22 am

Puljak najavio gradnju novog Hajdukovog stadiona, plan je da bude dovršen do 2027. godine

Piše D. F.

Gradonačelnik Ivica Puljak je na Hajdukovoj skupštini najavio obnovu Poljuda, ali i puno bombastičniju vijest – gradnju novog stadiona. Radi se o Gradskom projektu Brodarica kojim bi se nedaleko Poljuda gradio novi Hajdukov stadion, kongresni i poslovni centar te gradski stanovi za dugoročni najam.


Puljak planira da bi radovi mogli početi početkom 2026. godine, a završiti do eventualnih Europskih igara 2027. Projekt bi, po gradonačelnikovom planu, financirali Grad Split, Hajduk i partneri.

– Treća faza je gradskog projekta Brodarica, kroz taj projekt bi pokušali realizirati ambicije Hajduka. Gradski projekt Brodarica podrazumijeva novi stadion Hajduka, zatim kongresni centar, poslovni centar i gradske stanove za dugoročni najam – kazao je gradonačelnik, a potom dodao:

– Stari plac se time oslobađa da bude park za kulturne i javne sadržaje sa podzemnom garažom, jer nam ne trebaju tri stadiona.

Što se tiče obnove Poljuda, koju je nazvao fazom 1, rekao je:

– Procjena troškova je 30-40 milijuna eura, a financirali bi Grad i država. Početak obnove trebao bi uslijediti u drugom kvartalu 2024. godine.

Faza 2 obuhvaća gradnju novih sadržaja oko Poljuda, a faza 3 je ova najambicioznija koja bi ‘bijelima’ osigurala novi, moderni stadion. Iako je projekt podijeljen u tri faze, navedeno je da sve počinju istovremeno, odnosno odmah.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)