Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:08 pm

Zadar nakon produžetaka slavio na Gripama

Piše A.T.

KK Split je u drugoj utakmici finala prvenstva Hrvatske nakon produžetaka poražen od Zadra na Gripama 84:94 (19:13,15:25,28:21,13:16,9:19). Zadar sada vodi 2:0 u seriji.

‘Žuti’ su odlično ušli u utakmicu i već nakon tri minute vodili devet razlike(11:2) zahvaljujući dvije trice Dominika Mavre i jedne Shannona Shortera. Split je nakon šest minuta igre otišao na 11 razlike (14:3) i Danijel Jusup je pozvao prvi time-out. Zadar je nakon predaha proigrao i tricom Žganeca  stigao na samo dva koša zaostatka (13:15), ali ipak ‘žuti’ su zatvorili četvrtinu s četiri poena i prednošću od šest koševa (19:13).

U drugoj četvrtini je Lovre Runjić zakucavanjem za prednost od pet koševa (26:21) dignuo Gripe na noge, no Zadrani su uzvratili svojom serijom od pet uzastopnih poena kojim su izjednačili rezultat. U samoj završnici je Zadar došao do preokreta i otišao na poluvrijeme s prednošću (38:34).

Gripe su eruptirale kada je sredinom treće četvrtine Tonko Vuko pogodio tricu od table za izjednačenje (47:47), a Nelson je ubrzo pogodio i tricu za vodstvo (52:49). Vuko je u ovoj četvrtini pogodio čak četiri trice i najzaslužniji je što je Split ušao u zadnju četvrtinu s prednošću od tri poena razlike (62:59).

Shorter je točno na sredini četvrtine digao Gripe na noge tricom kojom je Split pobjegao na četiri koša prednosti(70:66). Mavra je pogodio za velikih sedam razlike (75:68) dvije i pol minute prije kraja. Zadar je u dvije minute napravio seriju (7:0) i u zadnjih 30 sekundi su momčadi ušle izjednačene. Obje momčadi su imale po napad, za ‘žute’ je Shorter promašio težak šut za dva, dok je Božić na drugoj strani promašio tricu za pobjedu i otišli smo u produžetke.

Već u prvoj minuti produžetka su Drežnjak i Žganec pogodili trice i usmjerili Zadar prema pobjedi.

Treća utakmica je na rasporedu u nedjelju u Zadru u 20 sati.

KK SPLIT: Mavra(14), Shorter(20), Nelson(7), Sullivan(3), Vuko(18), Kalajžić(7),Ukić(9), Runjić(6),Tišma, Jukić, Perkušić, Gizdavčić

KK ZADAR: Božić(30),Žganec(15), Drežnjak(19), Lakić, Mekić(9), Ramljak(12), Šantelj(2), Klarica, Matulina, Sikira, Davis(7)

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)