Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
12:07 am

Sevilla osvojila i sedmi naslov Europske lige

Piše A.T.

Sevilla je u finalu Europske lige na stadionu Ferenc Puškaš u Budimpešti svladala Romu nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca 4:1 i osvojila sedmi naslov u ovom natjecanju. Nakon regularnih 90 minuta utakmica je završila 1:1.

Roma je povela u 35. minuti, kada je Paulo Dybala zabio na asistenciju Gianluca Mancinija. Igrači Seville su se žalili da je prethodno bio prekršaj na Ivanu Rakitiću, ali je sudac Anthony Taylor pustio igru, a VAR se nije oglasio. U šestoj minuti sudačke nadoknade je Ivan Rakitić odlično odapeo s 25 metara, ali je lopta završila na stativi. Sevilla je izjednačila u 55. minuti, kada je nakon centaršuta kapetana Seville, 37-godišnjeg Jesusa Navasa Mancini poslao loptu u svoju mrežu. U 76. minuti je Taylor svirao penal nakon prekršaja Rogera Ibaneza na Lucasu Ocamposu, no nakon pregleda VAR snimke je ipak ispravno utvrdio da penala nema.

U nastavku nije bilo golova, kao ni u produžetcima. U udarcima s bijele točke se Mancini prometnuo u tragičara nakon što je njegov penal u drugoj seriji obranio Bono. U trećoj je promašio i Ibanez, a pogodak za pobjedu Seville je zabio Gonzalo Montiel u četvrtoj seriji. Ivan Rakitić je odigrao svih 120 minuta za Sevillu, i zabio je penal u trećoj seriji.

 Odmah nakon zabijenog penala Montiela, navijači Seville su uletjeli u teren i zajedno s igračima proslavili sedmi naslov Europske lige.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)