Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
11:10 am

Sevilla i Mourinho neporaženi u finalima

Piše A.T.

U srijedu od 21 sat na Puškaš Areni u Budimpešti će se u finalu Europske lige sastati Sevilla i Roma.

Sevilla je neporažena u finalima europskih kupova. Igrali su šest finala ovog natjecanja u posljednjih 18 godina i svaki put su slavili u finalu.

– Eliminirali smo velike momčadi, ali najteža je pred nama. Tko napravi manje pogrešaka, slavit će. Roma je odlična u obrani, osjeća se ugodno kada se brani, a ne treba joj puno prilika da zabije i pobjedi. Najvažnije je da zadržimo smirenost, da ne budemo nervozni – izjavio je Jose Luis Mendilibar, trener Seville.

Roma je izgubila dva velika finala u svojoj povijesti. 1984. godine su u finalu Kupa prvaka na svom Olimpicu izgubili od Liverpoola na penale, dok su 1991. godine u finalu Kupa Uefa poraženi od Intera u dvije utakmice. Na Olimpicu su slavili 1:0, ali su na San Siru poraženi 0:2. Ipak, i Roma je u finalu Kupa velesajamskih gradova svladala Birmingham City 1961. godine, a prošle sezone su predvođeni Joseom Mourinhom osvojili Konferencijsku ligu pobjedom nad Feyenoordom 1:0. ‘Special one’ nikada nije izgubio europsko finale, uz spomenuti trofej s Romom, s Portom je osvojio Kup Uefa i Ligu prvaka, S Interom Ligu prvaka, a s Manchester Unitedom Europsku ligu.

– Povijest ne igra. Moj kolega vjeruje da povijest čini Sevillu favoritom, ja to poštujem. Mi smo u finalu jer smo to zaslužili. Oni imaju povijest kakvu mi nemamo, za njih je igrati finale normalna stvar, a za nas izvanredan događaj. Imao sam više prilika igrati u europskim natjecanjima, ali Mendilibar je iste generacije kao i ja, iste bijele kose. Isto je i za igrače, izjednačeni smo. Sevilla ima više iskustva, ali naša momčad je duže na okupu zajedno – zaključio je ‘special one’.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je bio kapetan kada je Sevilla 2014. u finalu svladala Benficu.

– Trener je od početka bio jasan što želi, to se neće promijeniti. Mi moramo biti svoji. Moramo odigrati savršenu utakmicu, osvojiti kup i donijeti ga kući – zaključio je Rakitić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)