Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:50 pm

Zadar slavio na Gripama u prvoj utakmici finala

Piše A.T.

KK Split je u prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske na Gripama poražen od Zadra 76:85 (16:24,30:18,13:16,15:25). Zadrani su tako poveli 1:0 u seriji na tri pobjede.

Split je bolje otvorio utakmicu i sredinom prve četvrtine otišao na prednost od sedam koševa (14:7), no tada je krenula fantastična serija Zadrana (17:2) kojom su završili četvrtinu s prednošću od osam koševa (24:16). ‘Žuti’ su u drugoj četvrtini uzvratili svojom serijom (7:0) i trener gostiju Danijel Jusup je već nakon 100 sekundi nastavka zvao time-out. Gripe je na noge digao Shannon Shorter kada je pogodio dvojku za prvo vodstvo Splita u drugoj četvrtini (39:37), a dvorana je eruptirala kada je isti igrač sa sirenom pogodio težak šut za vodstvo Splita od četiri razlike na poluvremenu (46:42).

U trećoj četvrtini se igralo uglavnom koš za koš, a navijači obiju momčadi su emotivno proživljavali svaki ubačaj. ‘Žuti’ su u posljednju četvrtinu prenijeli minimalnu prednost (59:58). Zadnju dionicu su bolje otvorili gosti, a cijela dvorana je skočila na noge kada su se u 35. minuti sudarili Božić i Mavra. Obje momčadi su tražile prekršaj, suci su presudili za Zadrane, pa je klupa Splita dobila tehničku. Zadrani su iskoristili taj trenutak, u nastavku je Žganec pogodio tricu pa se Zadar ravno pet minuta prije kraja odvojio na prednost od osam koševa (71:63). U nastavku su Zadrani nastavili povećavati prednost, i nije bilo neizvjesne završnice. 

Druga utakmica je na rasporedu u četvrtak u 20 sati na Gripama. 

KK SPLIT: Shorter (17), Nelson (14), Sullivan (10), Mavra (13), Vuko (6) Tišma (9), Kalajžić (3), Runjić (2), Perkušić, Ukić (2), Jukić, Gizdavčić

KK ZADAR: Božić (22), Ramljak (13), Žganec (17), Drežnjak (16), Lakić (9), Mekić (5), Šantelj (3), Davis, Klarica, Matulina, Sikirić

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)