Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:40 am

FOTO Gringo 3 pobjednik 32. Komiške regate

Piše A. A.

Ljubitelji jedrenja na krstašima uspješno su odjedrili još jedno izdanje Komiške regate, 32. po redu. Kao i svih ovih godina, organizirao ju je Jedriličarski klub ‘Labud’ u suradnji s Društvom Višana i prijatelja otoka Visa, a uz podršku Grada Komiže, Turističke zajednice Komiže i Nautičkog centra Komiža.

Pobjednik za krstaše razreda ORC, ujedno pobjednik 32. Komiške, posada je jedrilice Gringo 3 s kormilarom Robertom Sandalićem iz JK Uskok Zadar.

Tradicionalna titula najbrže jedrilice prema kriteriju najkraćeg ukupnog jedrenog vremena kojemu na čuvanje odlazi prijelazni pehar Društva Višana i prijatelja otoka Visa, ovog je puta pripala jedrilici Mareus. Kormilar je Denis Stanojević, JK Labud Split.

Novina ovogodišnje Komiške regata je Komiškog zaljeva. Naime, pored dvije etape, prve iz Splita do Komiže koja se jedrila u petak i druge iz Komiže do Splita u nedjelju, jedriličari su imali prilike prvi put u slobodnu subotu jedriti regatu Komiškog zaljeva. Jedrilo ih je pet, a pobjedu je odnijela jedrilica Dubrovnik s kormilarom Ivom Kvestićem, JK Orsan – Dubrovnik.

Organizatori vjeruju kako će iduće godine biti više zainteresiranih za subotnju regatu u portu koju je rado pratilo domicilno stanovništvo.

Prema riječima predsjednika regatnog Odbora Marka Mišure, regata je protekla u najboljem redu. S time se složio i direktor Komiške regate kapetan Ante Mlikota koji je zahvalio svim sudionicima.

Napomenimo još kako je Jedriličarski klub Labud s Komiškom regatom započeo obilježavanje svog velikog jubileja, 100 godina (1924. – 2024.) koje će se slaviti cijelu godinu. Jubilej je u Labudovoj lučici započeo otkrivanjem skulpture Zvjezdani vjetar, autora akademskog kipara Dalibora Stošića. Otkrio ju je splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić, a nazočio je i zamjenik župana Stipe Čogelja.

Kompletni rezultati objavljeni su na linku.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)