Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
6:00 pm

Slavni Hajdukovi protivnici nisu uspjeli izboriti opstanak u Bundesligi

Piše A.T.

Schalke 04 i Stuttgart, nekadašnji Hajdukovi protivnici iz Kupa Uefa nisu uspjeli izboriti opstanak u Bundesligi. Schalke 04 je ispao iz lige, dok Stuttgartu slijedi doigravanje s trećeplasiranim iz druge lige.

Stuttgartu je trebala pobjeda na svom terenu protiv Hoffenheima i poraz Augsburga na gostovanju kod Borussije Monchengladbach da bi izbjegao baraž. Augsburg je očekivano izgubio 0:2, no Stuttgart nije uspio svladati Hoffenheim, ostalo je 1:1.Stuttgartu remi nije značio ništa, te je mogao i direktno ispasti da je Schalke slavio na gostovanju kod RB Leipziga. To se ipak nije dogodilo, RB Leipzig je očekivano slavio 4:2 i poslao ‘rudare’ u drugu ligu. 

Nažalost, ovakvi rezultati nisu ništa novo za ova dva slavna kluba, budući da je Stuttgart 2016. i 2019. godine ispadao iz Bundeslige, no već iduće godine su se ekspresno vratili, pa se može reći da su postali takozvani ‘jo-jo’ klub. Schalkeu je ovo bila povratnička sezona, nakon što su se prošle godine vratili u prvu ligu, no nisu uspjeli preživjeti ni prvu sezonu u Bundesligi.

 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)