Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
5:30 pm

Borussia šokantno kiksala, Bayern obranio naslov nakon neviđene drame!

Piše A.T.

Bayern je nakon neviđene drame obranio naslov prvaka Njemačke!. Bavarcima je uoči zadnjeg kola trebala pobjeda na gostovanju kod Kolna i kiks Borussie na svom terenu protiv Mainza, a to se i dogodilo i ‘bavarci’ su osvojili 11. naslov zaredom.

Borussija je imala sve u svojim rukama, pripremalo se spektakl u Dortmundu, ali su na svom terenu odigrali 2:2 s Mainzom. Mainz je poveo u 15. minuti golom Andreasa Hanche – Olsena. Borussia je u 19. minuti imala penal, ali je udarac Sebastiena Hallera obranio vratar gostiju. Gosti su povećali prednost golom Karima Onisiwa u 24. minuti. Borussia je smanjila u 69. minuti pogotkom Raphaela Guerreira, a ludnica je nastala kada je u šestoj minuti sudačke nadoknade Nicklas Sule poravnao rezultat. Domaćin ipak nije mogao do preokreta, te je titulu prepustio Bayernu. Borussia je imala ravno 30 udaraca u ovoj utakmici, ali više od dva golova nije uspjela zabiti. Veliki je ovo šok za Borussiu, pogotovo kada se uzme u obzir da je Mainz ušao u ovu utakmicu s četiri uzastopna poraza.

Borussia je i s porazom mogla osvojiti prvenstvo da je Bayern kiksao, no sreća je i tu okrenula leđa momčadi iz Dortmunda. Bayern je poveo u osmoj minuti golom Kingsleya Comana, no domaćin je izjednačio u 81. minuti golom Dejana Ljubičića iz penala. Izgledalo je da će titula ipak u Dortmund, ali Jamal Musiala je u 89. minuti osigurao Bayernu pobjedu. Zanimljivo, Bayern je imao samo tri udarca u okvir gola, po mnogim statističkim parametrima nije uopće bio bolji u utakmici, primjerice Koln je ima 7 kornera naspram samo 3 Bayerna, no ipak je uspio iščupati pobjedu.

 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)