Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:15 pm

RADIONICA U MAKARSKOJ Djeca će istražiti neka od najljepših mora na svijetu

Piše A. A.

Turistička zajednica grada Makarske u sklopu proslave 60 godina od osnutka Malakološkog muzeja uključila se u projekt ‘More budućnosti’. U njegovu je sklopu 27. svibnja u 17 sati u prostorijama muzejala planirana radionica za osnovnoškolsku djecu.

U teoretskom dijelu radionice kroz interaktivne prezentacije prilagođene višem i nižem uzrastu osnovnoškolske djece obradit će se različiti aspekti istraživanja mora, bioraznolikost, procesi i promjene koje se u moru događaju. U praktičnom dijelu radionice učenici će se upoznati s nekim morskim organizmima, nekim osnovnim instrumentima koje se koriste u istraživanju mora, pod lupom će proučavati unaprijed pripremljene preparate i uzorke. Uz pomoć virtualne stvarnost (VR) istražit će neka od najljepših mora na svijetu, najavljuju organizatori.

Nakon edukativnih radionica učenike će se potaknuti na kreativno izražavanje ovisno o dostupnom materijalu. Broj mjesta je ograničen, stoga je potrebno prijaviti se putem e-maila info@makarska-info.hr.

‘Trenutno se nalazimo u desetljeću koje je Opća skupština Ujedinjenih naroda (UN) u New Yorku 2017. godine proglasila Desetljećem znanosti o oceanima za održivi razvoj (2021.- 2030.) pod motom ‘The Science We Need for the Ocean We Want’. Upravo zbog toga pokrenut je projekt ‘More budućnosti’ koji za cilj ima senzibilizirati djecu prema okolišu i održivom razvoju te povećati oceansku pismenost kod djece. 

Ovim projektom želimo približiti morske teme te doprinijeti razumijevanju važnosti i očuvanja oceana učenicima u osnovnim školama u manjim gradovima i ruralnim područjima duž jadranske obale te u unutrašnjosti Hrvatske. Kroz edukativne radionice djeci želimo približiti procese koji se odvijaju u moru, upoznati ih s organizmima koji ondje žive te s njima podijeliti razne zanimljivosti iz morskog svijeta’, istaknuli su iz Turističke zajednice grada Makarske. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)