Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:45 pm

Članovi taekwondo kluba Marjan nastupili na tri prvenstva Hrvatske

Piše P. I.

Fantastični su bili članovi taekwondo kluba Marjan koji su protekli vikend nastupili na tri prvenstva Hrvatske u uzrastima mlađih seniora, kadeta i mlađih kadeta. U sve tri uzrasne kategorije Marjan je uvjerljivo odnio naslov prvaka Hrvatske, a pojedinačno su osvojili čak 42 medalje.

Mlađi seniori/mlađe seniorke 

Mlađi seniori taekwondo kluba Marjan uvjerljivo su slavili na prvenstvu Hrvatske koje se održalo pokraj Zagreba u sportskoj dvorani osnovne škole Ivanja Reka. Marjanovci su stigli do 12 odličja, pet zlata, tri srebra i četiri bronce dok su u sveukupnom poretku među 31 klubom prvi sa 70 bodova ispred Banije Pandas s 22 boda i Iona koji je skupio 21 bod. Prvaci Hrvatske osigurali su nastup u reprezentaciji i izborili put na europsko prvenstvo za mlađe seniore, a to su Magdalena Matić, Lucija Gruić, Mila Mastelić, Ante Kovač i Josip Bilić Pavlinović dok su svoje mjesto u reprezentaciji još ranije potvrdili kroz europsko klupsko prvenstvo i europske multi igre i Mia Tukić, Leon Hrgota, Marija Uglešić i Mariela Parčina tako da će Marjan na europskom prvenstvu imati čak devet mlađih seniora.

Kadeti/kadetkinje

Na prvenstvu Hrvatske u kadetskom uzrastu sveukupni naslov prvaka Hrvatske odnijeli su sportaši splitskog taekwondo kluba Marjan uz osvojenih 13 odličja. Raspoložene su bile kadetkinje koje su u ukupnom poretku prvo mjesto osvojile s 58 bodova, ispred Iona s 28 i Medvedgrada s 24 osvojena boda.

Bio je to ujedno i treći kriterijski turnir za put na svjetsko prvenstvo, a svoju vizu izborile su Petra Uglešić, Lana Graovac, Luna Antunović, Maja Srhoj i Klara Uglešić od cura te Šimun Kurtić od muških.

Mlađi kadeti/mlađe kadetkinje

Mlađi kadeti taekwondo kluba Marjan dominirali su prvenstvom Hrvatske koje se održalo 21.5.2023. godine. U ekipnom poretku prvaci Hrvatske su i mlađi kadeti i mlađe kadetkinje, a sveukupno su Marjanovci prvi sa 101 bodom ispred Medvedgrada s 53 i Omege s 35 bodova. Članovi Marjana osvojili su 17 odličja, po pet zlatnih i srebrnih te sedam brončanih medalja. Bilo je to prvo prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete nakon jako puno godina, a Marjan je pokazao da se u klubu sustavno radi od malih nogu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)