Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
12:40 pm

Poznati trgovački lanac uvodi sat tišine

Piše N.M.

Austrijski trgovački lanac Billa uveo je sat vremena tišine dnevno da bi osobama iz autističnog spektra olakšali kupovinu. Ova nova mjera trajati će svakog dana od 16 do 17 sati, a u tom periodu neće biti glazbe ni drugih tonskih poruka u trgovini te će se prigušiti svjetlo.

Kako prenose austrijski mediji, ovo je nova odluka koncerna Rewe, kojemu pripada i Billa. Sat tišine uvodi se za kupce autističnog spektra kojima smeta buka te su osjetljivi na svjetlo. Iz tog razloga kupci su pozvani da od 16 do 17 sati u trgovini pripaze na buku te da se mirnije ponašaju, prenosi Fenix.

‘Nama je posebno važno da se svi kupci koji kod kupovine trebaju više mira, kao primjerice ljudi iz spektra autizma, kod nas osjećaju dobrodošlima i ugodno’, poručili su iz Bille i dodali da su njihovi radnici informirani o tome kako treba postupati s autističnim kupcima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)