The Guardian je objavio listu 35 najboljih restorana Europe, a uz restorane iz Italije, Francuska, Grčke, Belgije i Nizozemske, na listi su se našla dva hrvatska restorana. The Guardian je na svoju listu najboljih uvrstio restoran Kod Ante na Mljetu i konobu Šešula na Šolti, prenosi Index.
‘Od svih hrvatskih otoka, najviše volim nježno raspoloženje Mljeta – a najugodnije je u restoranu Ante’s Place, obiteljskom restoranu koji gleda na zaljev Saplunara na istočnoj strani otoka. Ana i Ivo Dabelić veseli su domaćini i kuhari, specijalizirani za svježe ulovljene plodove mora i njih dvoje nastavljaju tradiciju koju je započeo Ivin otac Ante.
Ovdje se poslužuju i jela ispod peke, odnosno ispod željezne posude u obliku zvona, a Ivo radi vrhunske špagete od jastoga. Okruženje je čarobno: zaštićeni zaljev je točno ispred vas i mogu se vidjeti spektakularni zalasci sunca’, piše Guardianova Mary Novakovich o restoranu.
Konoba Šešula
I konoba Šešula oduševila je spomenutu novinarku. Konoba Šešula nalazi se na Šolti, u istoimenoj uvali.
‘Nautičari u potrazi za zaštićenim vezom primijetit će duboko uvučenu uvalu Šešula na zapadnoj strani ovog dalmatinskog otoka. Posebno je gostoljubiva konoba Šešula – udaljena manje od 15 minuta hoda od lijepe luke Maslinica koja nudi besplatne vezove.
Ogromni vanjski roštilj zvijezda je ovog opuštenog restorana, gdje se pripremaju dnevni ulov i meso. Uz najavu dolaska od nekoliko sati, konoba nudi janjetinu i hobotnicu ispod peke’, navodi Novakovich.
Komentari (2)
Hi everyone!