Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:12 am

U Splitu se danas i sutra održava ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju

Piše N.M.

Plivački klub Jadran iz Splita je danas i sutra domaćin Ekipnog A i B prvenstva Hrvatske u plivanju, od ove godine nazvanog ‘KUP Ivana Varvodića’ po preminulom dugogodišnjem plivačkom djelatniku , članu LEN Biroa i predsjedniku HPS-a.

U bazenu će snage odmjeriti 256 plivačica i plivača iz 18 klubova, a za svoje klubove nastupit će svi najbolji natjecatelji uključivo i sve reprezentativce. 

U A prvenstvu u ženskoj konkurenciji u borbi za ekipnog prvaka Hrvatske nastupit će plivačice Mladosti, Medveščaka,Dubrave, Zagrebačkog PK, Maksimira (svi iz Zagreba), Nevere i Kantride (iz Rijeke) te Grdelina iz Splita. Naslov brane plivačice Mladosti

U A prvenstvu u muškoj konkurenciji nastupit će plivači Mladosti, Medveščaka, Dubrave, Igre (svi iz Zagreba), Olimp iz Zaboka, Kantrida iz Rijeke, Jug iz Dubrovnika i domaćin Jadran. Naslov također brane plivači zagrebačke Mladosti.

Klubovi nastupaju s po 2 natjecatelja u svakoj disciplini skraćenog Olimpijskog programa (bez mix muško-ženskih štafeta,1500m plivačice, 800m plivači) i onaj klub koji osvoji ukupno najviše FINA bodova u svim disciplinama je ekipni prvak Hrvatske posebno u ženskoj i posebno u muškoj konkurenciji. Posljednjeplasirani klub prema FINA bodovima ispada u niži rang natjecanja ili B ekipno prvenstvo Hrvatske. U B prvenstvu za žene, za 1. mjesto koje slijedeće godine vodi u A prvenstvo, snage će odmjeriti plivačice Olimpa iz Zaboka, Baroka iz Varaždina, Novi Zagreb iz Zagreba, Sisak Janaf iz Siska, Zadar, Primorje iz Rijeke, Jug iz Dubrovnika te domaćin Jadran. U B prvenstvu za plivače za mjesto u A prvenstvu bore se Primorje i Nevera iz Rijeke, Šibenik, Zadar, Zagrebački PK i Maksimir iz Zagreba te Grdelin iz Splita. 

Natjecanje će se održati na bazenima u Poljudu i to u subotu u 16 sati te u nedjelju ujutro u 8 i 30 i popodne u 17 sati. Svi koji žele vidjeti najbolje hrvatske plivače imaju priliku to vidjeti u Splitu ovaj vikend 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)