Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:43 pm

Split pobijedio Cedevitu u prvoj utakmici polufinala

Piše A.T.

KK Split je u prvoj utakmici polufinala doigravanja HT Premijer lige svladao na Gripama Cedevitu Junior 86:68 (21:10, 14:22,23:19,28:17) 

‘Žuti’ su odlično ušli u utakmicu, pogotovo u obrambenom segmentu. Cedevita je nakon šest minuta igre postigla samo dva koša, a Split se prvi put odvojio na dvoznamenkastu prednost (14:4) već u osmoj minuti. Split je nastavljao povećavati prednost, te je već u 12. minuti imao velikih 16 razlike (26:10). Ipak, u nastavku su se gosti iz Zagreba pribrali, te se prednost ‘žutih’ do poluvremena istopila na samo tri poena razlike (35:32)

Gosti su bolje otvorili treću četvrtinu, te su u 25. minuti stigli do prvog vodstva (47:46), no to kao da je razbjesnilo ‘žute’ koji su napravili seriju (10:0) i ponovno stavili susret pod kontrolu. U zadnju četvrtinu je Split ušao s prednošću od sedam koševa razlike (58:51). Posljednju četvrtinu je bolje otvorio Split, a publiku je točno na sredini četvrtine digla na noge trica Dominika Mavre, kojom su ‘žuti’ pet minuta prije kraja otišli na velikih 15 koševa razlike (74:59).U nastavku Split nije dozvolio nikakvu dramu i rutinski je priveo utakmicu kraju. Vrijedi naglasiti da su Nelson i Lovre Runjić bili najefikasniji u redovima Splita sa 17 koševa, a Runjić je sve svoje poene zabio u drugom poluvremenu!

Uzvratna utakmica je na rasporedu u utorak u Zagrebu.

KK Split: Shorter(16), Nelson(17), Mavra(9), Kalajžić(6), Sullivan(9), Jukić(2), Vuko(2), Tišma, Ukić(8), Runjić(14), Perkušić, Gizdavčić

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)