U Finom receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu calamari s umakom od povrća.
Sastojci:
tjestenina, 500 g calamari
pelati rajčice, 400 g
zelene mahune, 200 g zamrznutih
grah, 200 g smeđeg iz konzerve
patlidžan, 1
tikvice, 2
luk, 1 glavica
mrkva, 1
češnjak, 1 režanj
konjak, 50 ml
inćuni, 2 komada (u filetima)
peršin, 2 žlice sjeckanog
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
Upute:
Povrće očistimo, pelati rajčice malo izgnječimo, češnjak narežemo na listiće, a luk, mrkvu, tikvice i patlidžan na polumjesece.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo luh i mrkvu, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
Zatim dodamo listiće češnjaka, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo narezan patliđan i tikvice, izmiješamo sastojke i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
Potom u tavu s povrćem dodamo mahune, pelati rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 10-ak minuta ulijemo konjak, dodamo slane inćune, grah iz konzerve, promiješamo i pričekamo da umak zavri.
Za to vrijeme kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo na tanjure.
U umak dodamo sjeckani peršin, promiješamo ga, rasporedimo po tjestenini i poslužimo.
Komentari (2)
Hi everyone!