Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:55 am

U ludoj utakmici kultni engleski klub nadoknadio četiri pogotka zaostatka i otišao na Wembley

Piše A.T.

Sheffield Wednesday i Peterbourgh odigrali su nevjerojatnu utakmicu u uzvratnom susretu doigravanja za plasman u Championship.  Slavni Sheffield Wednesday, četverostruki prvak Engleske izgubio je prvu utakmicu od Peterborougha u gostima 0:4, da bi u jednom od najvećih preokreta u povijesti engleskog nogometa, dobio uzvratnu utakmicu nakon produžetka 5:1 i boljim izvođenjem penala izborio finale na Wembleyu. Tamo će igrati protiv boljeg iz susreta Barnsleya i Boltona.

Iako je Sheffield Wednesday prvi susret izgubio s 0:4, na kultnom Hillsboroughu se skupilo gotovo 32 tisuće ljudi koji su vjerovali u preokret. Domaćin je poveo već u devetoj minuti pogotkom Michaela Smitha iz penala. Sheffield je povećao prednost u 25. minuti preko Leeja Gregoryja. Treći pogodak za Sheffield je zabio Reece James, koji osim što dijeli ime i prezime nema ništa sa engleskim reprezentativnim braničem Chelsea. Sudac je produžio utakmicu šest minuta, a zbog odugovlačenja gostiju je produžio još dvije minute, a upravo u posljednjoj osmoj minuti nadoknade je Liam Palmer zabio glavom za produžetke i ludnicu na Hillsboroughu. U produžetcima se heroj nakratko pretvorio u tragičara, budući da je Gregory zabio autogol u 105. minuti, no u 112. je Callum Paterson pogodio za penale. U lutriji jedanaesteraca je Sheffield Wednesday slavio 5:3 i izborio finale na Wembleyu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)