Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:20 pm

RECEPT Tjestenina s mladim mahunama i morskim kozicama

Piše N.M.

Samo 100 g svježih mahuna sadrži čak 90 g vode, a ostatak su bjelančevine, ugljikohidrati i vlakna, stoga se mahune smatraju izuzetno zdravom namirnicom, koja se može pripremati na razne načine, a i sljubiti s raznim drugim sastojcima poput, u ovom slučaju, kozica. Kako pripremiti manistru s mahunama i kozicama, otkrivaju Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

300 g zelenih mahuna

350 g tjestenine (šurlice ili po izboru)

1 ljubičasti luk

1 tikvica

200 g očišćenih repova morskih kozica

1 žlica sušenog origana

1 žlica sjeckanog peršina

¼ žličice mljevene čili papričice

2 limuna

maslinovo ulje

sol

papar (svježe mljeveni)

Priprema:

Mahune i tikvice očistimo i narežemo ih na prutiće, luk nasjeckamo, a sok od limuna ocijedimo.

U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-12 minuta.

Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute.

U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.

Zatim na prženi luk dodamo ocijeđene repove kozica, narezane tikvice, začinimo mljevenom čili papričicom, origanom i solju, prelijemo limunovim sokom, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 6-7 minuta.

Za to vrijeme kuhane mahune stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo.

Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s tikvicama, dodamo mahune, začinimo sjeckanim peršinom, solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i jelo možemo poslužiti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)