Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
11:52 am

PUT DO TITULE: Odnosi u svlačionici bili su narušeni kada je došao, a stvorio je momčad koja gine u bazenu!

U prosincu prošle godine Jug je po 15. put osvojio Hrvatski kup. U finalu su svladali Jadrana s 10:5. Dubrovčanima je to bio drugi trofej u sezoni, nakon superkupa i u kupu su bili bolji od splitske momčadi. Čelni ljudi Jadrana bili su svjesni da nešto moraju mijenjati. Krenulo se u potragu za nasljednikom tadašnjeg trenera Mile Smodlake

Visoko na listi želja bila su dvojica crnogorskih stručnjaka, Vladimir Gojković i Ranko Perović. Nakon njihove odbijenice u klubu su se odlučili okrenuti domaćim rješenjima. Jure Marelja doimao se kao logičan izbor. U Šibeniku je radio odličan posao, u reprezentaciji je pomoćnik Ivice Tucka. Iako je emotivno vezan uz svoj Šibenik, Marelja je znao da nema pravo reći ‘ne’. Ranije je odbijao pozive. Zvala ga je Mladost, tražio ga je i Jug da bude uz Vjekoslava Kobešćaka. Sredinom prosinca stigla je i službena potvrda. 

– Nije mi bilo lako napustiti Šibenik. Presudilo je to što Jadran igra na europskoj top razini. Vjerujem kako ću podići razinu igre – rekao je Marelja nakon što je preuzeo klupu kluba sa Zvončaca.

Prva stvar koju je Marelja morao riješiti bili su narušeni odnosi u svlačionici. Dio igrača gledao se ‘preko nišana’, no Marelja je dovoljno mudar da takve stvari riješi. 

– Momčad mi mora biti prava u završnici sezone – govorio je Marelja svojim suradnicima. Vremena nije imao previše, ali znao je da će s vremenom svoje ideje implementirati i ugraditi u DNK momčadi. 

Nakon što je 22. ožujka u Ligi prvaka na Poljudu remizirao s grčkim Vouliagmenijem (10:10) bilo je jasno da su šanse za plasmanom na završni turnir jako male. Četiri dana kasnije u ruletu peteraca u Beogradu je Jug bio bolji u finalu Regionalne lige. Od tada je krenula ‘operacija finale’. Startna ‘jedinica’ bila je vrlo bitan faktor. Uoči svake finalne utakmice Marelja je momčad odveo u karantenu. Želio ih je držati dalje od šušura i presinga kojim su bili izloženi. 

Na kraju je uspio i doveo Jadran do povijesnog uspjeha. Prije četrdeset godina njegov otac Željko kao kapetan vodio je košarkaše Šibenke do titule prvaka. 

Pred mlađim Mareljom je izazovno ljeto. S reprezentacijom ga u srpnju čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, a usporedno s tim i slaganje momčadi za iduću sezone. Letvica je ove sezone visoko postavljena, za nešto više trebat će nekoliko pojačanja, uz uvjet da veći dio šampionske momčadi ostane na okupu…

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)