Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:22 am

PEP GUARDIOLA: Zašto Real uvijek pobjeđuje? Ne znam

Piše A.T.

Manchester City u srijedu od 21 sat na Etihadu dočekuje Real Madrid u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Prvi susret je na Santiago Bernabeu završio 1:1, a uoči uzvrata je pred kamere stao trener ‘građana’ Pep Guardiola.

– Zašto Real toliko pobjeđuje u Ligi prvaka? Nemam pojma. I da znam, pokušao bih ga kopirati – u šali je otvorio press konferenciju Katalonac. U nastavku je bio nešto ozbiljniji, nekoliko puta je naglasio da Manchester City mora biti ‘svoj’ da uđe u finale Lige prvaka.

– To ovisi o nama, moramo biti svoji i pobijediti u utakmici. Ne moram spominjati koliko je važna ova utakmica, ali rekao sam igračima da je žive kao veliku priliku i uživaju u njoj. Znamo da moramo biti bolji nego u prvoj utakmici, moramo stvoriti više šansi, moramo biti fluidniji u napadu. Igramo protiv Real Madrida, momčadi koja ima ogromne kvalitete, to je izazov i moramo se suočiti s tim. Ali znam da ću, što god da se dogodi, zahvaliti svojim igračima što su me vratili u ovu točku natjecanja. Očito je da želimo osvojiti Ligu prvaka. Kada su me doveli za trenera ovdje, rekli su mi da moram osvojiti Ligu prvaka. Želimo je osvojiti, ali to nije dovoljno. Važno je ono što radiš na terenu, ono što ćemo mi pokazati u 90 minuta. Za mene je san vratiti se u ovu razinu natjecanja. Igrači moraju napustiti teren znajući da su dali sve. Ne za mene, ne za vlasnike, već zbog njih samih, zbog prilike koju imaju – izjavio je Guardiola, koji ove sezone lovi treble.

U Premierligi ga dva boda dijele od naslova, u finalu FA kupa ga na Wembleyu čeka Manchester United. Od osvajanja Lige prvaka ga dijele dvije utakmice.

– Real Madrid je vrhunska momčad, ali moramo nametnuti svoju igru , biti svoji i tako ćemo ih pobijediti – zaključio je trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)