Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
2:08 pm

VIDEO: Postavljene ploče osvajačima medalja na Olimpijskim igrama gluhih i Paraolimpijskim igrama

Piše B. D.

Na Zapadnoj obali je danas održana svečanost povodom postavljanja ploča splitskim osvajačima medalja na Olimpijskim igrama gluhih i Paraolimpijskim igrama.

Gradsko vijeće je na 7. sjednici 18. prosinca 2021. donijelo zaključak temeljem kojeg je izrađen prijedlog rješenja za postavljanje brončanih ploča s imenima splitskih paraolimpijaca i gluhih sportaša koji su osvajali olimpijska odličja. Nakon pripremnih radova uslijedili su kamenoklesarski i građevinski radovi, dizajn i tehnička priprema, pa izrada i ugradnja brončanih ploča. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 84 tisuće 603 eura i 88 centi. To bi bilo oko 640 tisuća kuna za sve koji još preračunavaju.

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama gluhih kojima su postavljene ploče su: atletičari Božidar Tironi i Marica Puškarić, nogometaš Josip Radić, rukometašice Blaženka Sinovčić, Milka Dujić i Marija Milas, rukometaši Boško Kevo, Marko Delić, Petar Ljubić, Marijo Lušić, Dragan Firić, Roko Kvesić, Mario Bašić, Pero Jukić, Oliver Lušić, Ilija Perak, Marjan Turković, Patrik Radić i Mateo Perak te Petra GolešMatea Kolovrat iz taekwondoa.

Splitski osvajači medalja na Paraolimpijskim igrama su: atletičarka Antonija Balek, stolnotenisačica Anđela Mužinić, plivač Dino Sinovčićte Ivan Mikulić iz taekwondoa.

Kako je tekao program, provjerite u videu.



Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)