Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
1:12 pm

Pitali smo policiju je li prijavila Dinamove igrače zbog paljenja baklji na Poljudu, evo odgovora…

Piše M.P.

Dinamo je remijem na Poljudu krajem travnja osigurao titulu prvaka Hrvatske, a nakon što su se Hajdukovi navijači već razišli, igrači ‘modrih’ su se klupskim autobusom provozali tartan-stazom i proslavili uspjeh s BBB-ovcima na južnoj tribini. Tom prilikom su igrači i upalili baklje. 

Poslali smo upit Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj je li prijavila kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima jer je snimka korištenja pirotehnike objavljena po portalima i društvenim mrežama, gdje je mnoge zanimao odgovor na ovo pitanje.

Nakon 13 dana smo dobili sljedeći odgovor:

– Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima u članku 4. normirana su protupravna ponašanja. U odnosu na javno okupljanje od 30. travnja 2023. godine, privedeno je ukupno 26 osoba, od kojih osam zbog alkoholiziranosti, a ostale uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija u odnosu na paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava za vrijeme i nakon javnog okupljanja provodi kriminalistička istraživanja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)