Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:19 am

O zloupotrebi državne institucije pred izbore u Sloveniji i Srbiji oglasio se Šolak iz United groupa

Piše A. A.

Tvrtka United group i njezin predstavnik Dragan Šolak oglasili su se povodom velike istraživačke priče u kojem se razotkriva jedna od najvećih zloupotreba jedne državne institucije u slovenskoj povijesti, a koji se povezuje sa izborima u toj zemlji, ali i s izborima u Srbiji.

Šolak je izjavio da je nevjerojatno i zastrašujuće da su u 2022. godini u državi koja je članica Europske unije takve primitivne zloupotrebe uopće moguće.

‘Digitalno doba mijenja sve funkcije našeg života u transakcije i zapise koji se mogu pratiti. Zato je sada više nego ikada prije važno da imamo u sustavu, koji smo stvorili, njegovog vodstva i povjerenje ljudi koje izaberemo na izborima, potpunu zaštitu privatnost. Kao netko tko voli Sloveniju i čiji su najuži članovi obitelji Slovenci, iskreno vjerujem da će sustavi pravne države pokazati da u Sloveniji postoji vladavina prava i da će odgovorni biti primjereno kažnjeni’, ocjenio je Šolak.

Portal N1 Slovenija objavio je, naime, priču o zloupotrebi državne institucije pred izbore u Sloveniji i Srbiji, a pretpostavlja se da je, kako se navodi, riječ o dogovoru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i tadašnjeg slovenskog premijera Janeza Janše da će prije izbora koristiti službe za sprječavanje pranja novca u obje države kako bi dobili i razmijenili potencijalno vruće informacije o svojim protivnicima.

Za Janšu kažu da je zainteresiran za balkanske transakcije Gen-I, dok Vučića zanimaju mogući slovenski bankovni računi i transakcije lidera srpske opozicije Dragana Đilasa, a najviše biznismena Dragana Šolaka, koji je ‘državni neprijatelj broj jedan’ za Vučića već godinama, a koji zanima i Janšu.

Tužiteljstvo je odbacilo sve ove navode, piše N1

Na otkriće je odgovorila i United grupa. Pozvali su nadležne institucije da provjere je li točno da su protiv njih korištene nezakonite metode koje ne pripadaju demokratskim sustavima i da se sazna tko je za to odgovoran.

Od nadležnih institucija očekuju i da objave jesu li podaci tvrtki i zaposlenih zlouporabljeni, gdje se ta dokumentacija nalazi i jesu li svi podaci propisno zaštićeni. United grupa također očekuje jasan odgovor je li u ovoj opsežnoj istrazi bilo političke zloupotrebe institucija.

‘Nadamo se da će institucije Republike Slovenije pokazati da štite pravni poredak i zakonodavstvo, jer ono što se dogodilo United grupi može se dogoditi i svakoj drugoj tvrtki i građaninu. Za United grupu, ali i za sve druge kompanije koje posluju u Sloveniji, poslovna sigurnost ne bi trebala biti upitna i zato je neophodno utvrditi odgovornost svih onih koji su pokušali diskreditirati ne samo nas i naše poslovanje, nego i Ured za sprječavanje pranja novca, a samim tim i državu Sloveniju’, navodi se u priopćenju United grupe.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)