Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:55 pm

RECEPT Slani kolač od lisnatog tijesta sa šunkom

Piše M.K.

Šunka, sir, kiseli krastavci…Zvuče kao poznati sastojci za uobičajen sendvič. No potrudite se malo više, pogledajte što su Fini recepti napravili s njima i vjerujte, neće vam biti žao.

Sastojci:

lisnato tijesto, 500 g

kuhana šunka, 400 g (dimljene)

kozji sir, 200 g masnog

jaja, 9

kiseli krastavci, 3

krušne mrvice, 3 žlice

Upute:

Prije svega 5 jaja skuhamo na tvrdo. U zdjeli umutimo 2 svježa jaja, dodamo šunku, tvrdo kuhana jaja i kiseli krastavac narezane na kockice, naribani sir i sve zajedno izmiješamo.

Lisnato tijesto izvaljamo na veličinu lima za pečenje i premjestimo ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Zatim tijesto po dužini prerežemo na dvije polovice i svaku po sredini nadjenemo pripremljenom smjesom.

Potom podignemo rubove tijesta do nadjeva i prstima u razmaku od jednog i pol centimetra štipamo tijesto oko nadjeva kako bi ostalo uspravno i premažemo ih umućenim jajetom.

U zasebnoj zdjelici umutimo jaje, umiješamo krušne mrvice, dobivenu smjesu rasporedimo po nadjevu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.

Gotov slani kolač poslužimo još vruć ili nešto kasnije hladan.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)