Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
7:38 pm

IVAN LEKO: Zašto ne igra Kalinić? Za mene je naš najbolji napadač Marko Livaja!

Piše D. F.

Trener Hajduka Ivan Leko bio je zadovoljan nakon pobjede protiv Osijeka (3:0) na Poljudu.

– Bila je dobra utakmica, ali mislim da nije najbolja otkad sam tu. Kada dobiješ lako protivnika koji je osvojio sedam od devet bodova, to je dobro. Posebno mi se svidjelo 20-30 minuta drugog poluvremena. Čestitam momcima, u situaciji gdje ne možemo ni gore ni dolje treniraju dobro. Hvala ljudima što su na ovo vrijeme došli bodriti ekipu. Idemo se odmoriti i pripremiti za ključnih deset dana – rekao je Leko, a potom dodao:

– Svi zajedno dobivamo i gubimo. Igrači su glavni akteri. Ostali su servis da bi gledali dobar nogomet. Moji igrači su tri puta dobili Osijeka, od toga dvije ključne. Imamo puno mana, ali kada treba mi smo tu. To ide mic po mic, ali ide na bolje.

Je li Awaziem u planovima za iduću sezonu i kako vam se svidio Sahiti?

– To su dva igrača koji su brzi i eksplozivni, to je moderan nogomet. Awaziem je sigurno jedan od najboljih u ligi. Ima mana, ali kada je fokusiran onda je dobar. Sahiti je igrač modernog nogometa. 

Jeste li mirni pred finale kupa?

– Ja sam miran kada vidim da se daje sve od sebe, trenira, živi, da se ljudi dignu i idu leći s Hajdukom. Nama je ključno to finale. Što će se u toj utakmici dogoditi ja to ne znam. Imali smo i nekih boljih momenata, ali kada dobiješ 3:0 onda se sve briše. 

Peta utakmica bez primljenog gola. Je li ovo i dalje za vas dosadan nogomet?

– Ne bih odgovorio na to.

Awaziem i Borevković su posljednje četiri utakmice bili stoperski par. Što se promijenilo u posljednjim utakmicama?

– Obrana se igra s 11 igrača. Ključna je stvar da kao ekipa bolje branimo, prije je to bilo lošije. 

Kako gledate na ulogu Krovinovića i Pukštasa?

– Mali Rokas gdje god ga staviš igra dobro. Užitak ga je trenirati, sluša te. Kada gledate na papiru, Pukštas je box to box, Krovinović desetka, Yassine isto. To na papiru ne može funkcionirati, ali kada igrač ima dobru volju onda se vidi da i to može izgledati dobro. Filip je doveden da bude čistka desetka. On fazu obrane igra izvanredno. Jako nam je bitan za samopouzdanje ekipe, da dovedemo loptu između linija. Šteta što na ovoj poziciji neće imati golove i asistencije za koje je doveden i plaćen. Nogomet je jako dinamičan. 

Hoće li neki igrači dobiti poštedu u Koprivnici?

– Ne znam. Nama je sve preodređeno finalu kupa, da bi bili na najboljem nivou. Mogu obećati da će naša ideja biti takva da dobijemo utakmicu u Koprivnici.

Što se događa s Nikolom Kalinićem?

– Tu je kao i svi drugi. Na gotovoj utakmici htio bih dati šansu nekom mlađem. Za njega je šteta što igramo s jednim napadačem. Za mene je naš najbolji napadač Marko Livaja – zaključio je Leko.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)