Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:19 am

Pacijent preminuo u vozilu hitne pomoći zbog blokade prosvjednika

Piše P. I.

U srijedu je u Beču u vozilu hitne pomoći preminuo pacijent jer vozilo nije moglo proći blokadu klimatskih aktivista, a pacijent je morao na operaciju.

Policija u Beču je potvrdila kako vozilo hitne pomoći nije moglo proći blokadu, prenosi Fenix magazin.

‘U srijedu rano ujutro, klimatski aktivisti blokirali su promet u blizini Pratersterna. Hitna pomoć nije mogla proći blokadu ceste. Tek nakon policijske intervencije aktivisti su maknuli traku. Pacijent je u vozilu hitne pomoći bio na reanimaciji’, priopćila je policija.

Hitna pomoć je navodno stigla ‘nekoliko minuta kasnije’.

Pacijent je preminuo u poslijepodnevnim satima, javlja austrijski list Heute.

Na upit Austrijske novinske agencije, David Sonnenbaum, glasnogovornik aktivističke skupine ‘Posljednja generacija’ priznao je da se dogodila ‘pogreška’.

‘U gužvi prije akcije nismo nazvali spasilačko-kontrolni centar i obavijestili ih o našoj akciji’, objašnjava aktivist.

Kaže i da nisu vidjeli hitnu pomoć.

‘Ako nas policija ili drugi ljudi upute na vozilo hitne pomoći, onda ćemo se, naravno, maknuti’, rekao je glasnogovornik David Sonnenbaum za novine Kurier.

Policija je priopćila da su aktivisti prijavljeni zbog ‘ugrožavanja fizičke sigurnosti’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)