Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:15 pm

Brončanu Splićanku Barbaru Matić u Zagrebu dočekali navijači: ‘Presretna sam’

Piše A. A.

Nakon osvojene bronce u Dohi Splićanka Barbara Matić danas u 13.25 sletjela je na zagrebački aerodrom. Vremena za predah za nju i izbornika ženske reprezentacije Vladimira Preradovića nije bilo jer ih je uskoro čekala konferencija za medije u prostorijama Hrvatskog judo saveza.

Po dolasku u Metalčevu 5 u Zagrebu, Matić nije mogla izbjeći nekolicinu navijača koji su čekali za kišnog dana da bi čestitali, napravili pokoji selfie ili dobili autogram od osvajačice triju odličja na svjetskim prvenstvima.

Foto: Tino Marić / HJS

Još jučer Matić se borila na ‘užarenom’ tatamiju u Dohi. Treći put zaredom došla je do same završnice svjetskog prvenstva.

‘Prije svega, hvala svima što ste došli i hvala svima na čestitkama. Dojmovi su se slegnuli i ja sam stvarno sad presretna i stvarno ponosna. Bila sam malo tužna jučer, ali, eto, trener mi je objasnio situaciju i s obzirom na sve – na ozljedu od prije mjesec dana – ne trebam ništa drugo nego biti ponosna na ovaj rezultat. Tri godine biti na svjetskom postolju, od toga dva puta zlato i sad bronca, jedan je velik uspjeh i mislim da trebamo biti ponosni’, kazala je Matić.

Treću svjetsku medalju u kolekciji pridodao je Preradović koji s Matić radi još od malih nogu. Upitan je što je sve potrebno za ovakve rezultate.

‘Prije svega, hvala svima što ste došli. Za tri svjetske medalje zaredom potrebni su dobra volja, želja, naporan trud, rad te – što bismo mi rekli – krv, suze i znoj, a i prije svega natjecatelj koji to stvarno želi i vjeruje u timski uspjeh i rad. Uz pomoć saveza, bez obzira na to što dolazimo iz malog skloništa, možemo sve’, komentirao je.

Foto: Tino Marić / HJS

Velika je to brončana medalja i za Hrvatski judo savez koji je iznimno aktivan. Na konferenciji za medije pridružio im se i Hrvoje Lindi, glavni tajnik HJS-a i dopredsjednik Europske judo unije koji nije krio zadovoljstvo.

‘Prvo svima želim dobrodošlicu u HJS, hvala vam što ste tu i ovaj put, opet je razlog naša Barbara. O prošlosti više neću i protekle tri godine više neću, već o onome što će biti dalje. Ponajprije bih se htio zahvaliti njoj, svim našim gostima i Vladi koji je izbornik ženske reprezentacije. Imamo izvrsnu, snažnu žensku reprezentaciju, takva je i kapetanica i uzor koji vodi tu jednu mladu ekipu. Ne bi bilo uspjeha i da nema odlične suradnje s našim klubovima, potpore Vlade RH i ministarstva. Želim se njima zahvaliti i posebno hvala medijima što nas pratite, hvala što ste uvijek uz nas kad imamo ovakve rezultate i nadamo se da ćemo vas imati još prilike ugostiti’, poručio je. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)