Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:00 pm

SUD DONIO PRESUDU Trump kriv za seksualno zlostavljanje novinarke

Piše M.K.

Porota u New Yorku je utvrdila je da je Donald Trump seksualno zlostavljao E. Jean Carroll u garderobi luksuzne robne kuće u proljeće 1996. godine. Savezni sud na Manhattanu proglasio je Donalda Trumpa odgovornim za klevetu u građanskoj tužbi koju je pokrenula spisateljica i novinarka E. Jean Carroll, piše Index.

Trump bi joj trebao platiti gotovo 3 milijuna dolara odštete jer je Carroll uspješno dokazala svoju tužbu za klevetu. Također je utvrđeno da bi joj bivši američki predsjednik trebao platiti oko 2 milijuna dolara odštete za njezinu građansku tužbu, čime bi ukupni iznos odštete iznosio 5 milijuna dolara, piše CNN. 

‘Ovdje sam jer me Donald Trump silovao’

Carroll je tužila Trumpa prošle godine, nakon što je novi zakon u New Yorku omogućio pokretanje parnice zbog navodnih seksualnih zločina čak i nakon što je zastara istekla. 

Carroll tvrdi da ju je Trump pribio ‘uza zid’ u garderobi, nasilno joj skinuo odjeću i napao je, prije nego što je pobjegla na Petu aveniju i nazvala prijateljicu. Bivši predsjednik je zanijekao da poznaje Carroll i opetovano je tvrdio da optužbe nisu vjerodostojne, tvrdeći kako novinarka uopće ‘nije njegov tip’. 

‘Ovdje sam jer me Donald Trump silovao, a kad sam pisala o tome, rekao je da se to nije dogodilo. Lagao je i srušio moj ugled, a ja sam ovdje da pokušam vratiti svoj život’, posvjedočila je Carroll na sudu. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)