Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:23 am

NIKŠA DOBUD: Nitko normalan ne može ići u Gruž i računati na bodove!

Piše D. F.

Danas je u Dubrovniku na rasporedu četvrta utakmica finala vaterpolskog prvenstva Hrvatske. Jadran ima vodstvo 2:1, a iskusni centar splitske momčadi Nikša Dobud svjestan je kako će za naslov trebati odigrati perfektnu utakmicu.

– Nitko normalan ne može ići u Gruž i računati na bodove. Znamo kakva je to utvrda Juga, i ja sam bio dio tog kolektiva veliki dio svog života, znam kako je igrati dolje kao domaćin i kao gost. Jedino pristupom, agresivnošću, željom i mirnoćom koju smo pokazali u trećoj utakmici možemo parirati. Znamo kako je teško u Dubrovniku igrati, kakav je kriterij – rekao je Dobud, a zatim se dotakao lošeg ulaska u utakmicu Jadrana u sve tri utakmice finalne serije.

– Ne bih volio da to postane pravilo, ali u sva tri susreta nije to presudilo. Svaka utakmica i cijela serija je takva da se izmjenjujemo u vodstvima. Volio bih da dobro otvorimo utakmicu, ali to neće presuditi.

Hoće li obrana biti ključni faktor?

– Obrana donosi trofeje, ali protiv Juga se obrana igra u napadu. Jug je ekipa koja ti pusti prostor, a onda te kazni brzom kontrom. 

Očekuju se dobro ispunjene tribine, ali i vi ćete imati dobru podršku navijača. Iz Splita prema Dubrovniku idu dva autobusa…

– Veselimo se tome. Za to se trenira i igra. Pun Gruž je svakome tko je igrao vaterpolo nešto najljepše što se može dogoditi. Nadam se punom bazenu i dobroj atmosferi.

Je li ovo za vas posebna utakmica?

– Je. Na tom bazenu sam odrastao, napravio prve korake, toliko trofeja. Jedan veliki dio mog života pripada tamo. Ta utakmica je za mene emotivno dosta naporna, ali veselim se – zaključio je Dobud. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)