Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
6:54 pm

PLENARNA SJEDNICA Zovko o provedbi Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama, Europskoj godini vještina te izvješćima o napretku Srbije i Kosova

Piše A. M.

Zastupnici u Europskom parlamentu sastaju se ovaj tjedan na plenarnoj sjednici u Strasbourgu kako bi raspravljali i glasovali o nizu važnih pitanja. U središtu će biti plenarna rasprava ‘Ovo je Europa’, u okviru koje će njemački kancelar Olaf Scholz iznijeti svoja stajališta o izazovima i budućnosti Europe, a zastupnicima će se obratiti i portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa.

Zovko na plenarnoj sjednici o provedbi Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama, Europskoj godini vještina te godišnjim izvješćima o napretku Srbije i o napretku Kosova

Željana Zovko, potpredsjednica Odbora za vanjske poslove, najavila je kako će sudjelovati u plenarnim raspravama, uključujući i o godišnjim izvješćima o napretku Srbije i o napretku Kosova, a u čije su konačne tekstove uključeni i njezini amandmani, te o trenutačnoj humanitarnoj i političkoj krizi u Sudanu. Pored toga, Zovko će u svojstvu koordinatorice Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) za hitne rezolucije pregovarati na rezolucijama o slučajevima kršenja ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava s naglaskom na slučajeve u Alžiru, Bjelorusiji i Myanmaru.

Na plenarnoj sjednici Zovko će sudjelovati i u raspravama o izvješću o provedbi Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama u državama članicama EU-a te o početku Europske godine vještina. Europski parlament će također glasovati o tri zakona za provedbu Windsorskog okvira u jeku nedavnih pregovora EU-a i Ujedinjenog Kraljevstva o međusobnim odnosima u Sjevernoj Irskoj, kao i o nizu razrješnica institucija EU-a o proračunu EU-a za 2021. te o makrofinancijskoj pomoći Moldaviji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)