Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:07 pm

BEZ KONKURENCIJE Verstappen najbolji i u Miamiju iako je startao s devetog mjesta

Max Verstappen nastavlja svoju dominaciju. Pobijedio je na stazi u Miamiju, prvoj od tri američke utrke ove sezone, iako je startao tek s devetog mjesta ne uspjevši odvoziti kvalitetan krug prije neočekivanog završetka kvalifikacija zbog izlijetanja Charlesa Leclerca. Za konačan poredak nije previše značilo jer je Nizozemac pomeo konkurenciju na putu do prvog mjesta koje je od početka trke držao njegov momčadski kolega Sergio Perez. Verstappen je odvezao većinu trke na tvrđoj mješavini guma i nakon izlaska iz boksa našao se tik iza Pereza koji nije imao šanse obraniti poziciju broj 1. 

Bolidi Red Bulla i u Miamiju su bili bez prave konkurencije, Ferrari je pružio blijedu partiju, Mercedes se također mučio. Lewis Hamilton startao je tek s 13. mjesta, ciljem je prošao šesti, dok je George Russell stigao četvrti. Carlos Sainz s 42 sekunde zaostatka za Verstappenom došao je do petog mjesta, Leclerc je bio sedmi. Oba vozača Alpinea osvojili su bodove u Miamiju, Pierre Gasly bio je osmi, a Esteban Ocon deveti, što je, s obzirom na formu bivše momčadi Fernanda Alonsa, odlično postignuće. 

Čini se da Alonso, kao nikada do sada, još otkada je napustio Renault 2006. nakon druge titule, nije imao toliko sreće s odabirom nove momčadi. Španjolac je i u Miamiju došao do postolja. Treće mjesto, četvrto u pet trka ove godine, pokazuje konzistentnu formu dvostrukog svjetskog prvaka, dok bolid Aston Martina i dalje ima prednost u odnosu na ostatak konkurencije, osim Red Bulla koji je ove godine neuhvatljiv za sve. 

Već sada momčad ima više bodova nego prva dva pratioca, Aston Martin i Mercedes. Verstappen je, pak, povećao svoju prednost i sada ima 14 bodova više od Pereza. Alonso je treći sa 75, Hamilton četvrti s 56 bodova. Iduća trka vozi se u Imoli za dva tjedna.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)