Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:58 pm

Upoznajte Kaštela kroz interpretacijske šetnje

Piše N.M.

U okviru Kaštelanskog proljeća i organizaciji Turističke zajednice Kaštela, u narednom tjednu održati će se nekoliko kostimiranih interpretacijskih šetnji.

Šetnja koja će se održati u ponedjeljak ‘Kaštelanski dvorci i legende’, priča je o Miljenku i Dobrili u sklopu programa Tjedan puta po Kaštelima. Početak šetnje je u 19 sati ispred ulaza u dvorac Vitturi i traje sat vremena, šetnja je besplatna.

Kroz lik sluškinje Antice saznati ćete detalje priče o nesretnoj ljubavi dvoje mladih te o načinu života u Kaštelima u to vrijeme. Priču interpretira Nataša Birčić, licencirani turistički vodič i certificirani interpretacijski vodič Interpret Europe Hrvatska u sklopu Dalmacija storytelling destinacije, piše Portal grada Kaštela.

Korijeni Dalmacije

Već iduće srijede, 10. svibnja na redu je i druga interpretacijska šetnja Korijeni Dalmacije. Početak šetnje je u 19 sati ispred Stare masline u Kaštel Štafiliću, traje oko 1h i završava kod Kule Ćipiko u Kaštel Novom.

Broj sudionika je ograničen na 15.

Prijave putem poruka ili poziva a.ivica@yahoo.com ili mobitela 091 583 5416.

Priča Dobrile Vitturi

U četvrtak 11. svibnja održati će se kostimirano vođenje u Muzeju grada Kaštela ‘Priča Dobrile Vitturi’. Ispred Vitturia će vas čekati Dobrila Vitturi, odnosno kostimirani turistički vodič.

– Znate li priču o tragičnoj sudbini naših Romea i Julije odnosno Miljenka i Dobrile? Sada imate priliku čuti od same Dobrile što se zbilja dogodilo. Dopustite da u mašti otputujete u 17. stoljeće. Ovim jedinstvenim kostimiranim turističkim vođenjem ne oživljava se samo poznata kaštelanska legenda o nesretnoj ljubavi. Sada imate priliku poslušati sve o turbulentnoj prošlosti grada Kaštela i prošetati stalnim muzejskim postavom koji je smješten u samom kaštelu u srcu Kaštel Lukšića – poručili su organizatori.

Priču interpretira Sandra Hrabar, a početak šetnje je u 20 sati ispred ulaza u Muzej grada Kaštela na adresi Lušiško brce 5 i traje 45 min.

Broj prijava je ograničen na 15 ljudi. Rezervacije možete potvrditi pozivom ili porukom na mobitel 099 4612385, ili na e-mail: sandra.hrabar0212@gmail.com.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)