Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:00 pm

RECEPT Tuna, tikvice, paprike i patlidžani s grilla

Piše N.M.

Uz lijepo vrijeme i toplije dane, šteta bi bilo provesti vikend za štednjakom – stoga vam dana donosimo recept za ukusno jelo s grilla (ili roštilja) za čiju pripremu vam treba svega 20-ak minuta. Ako nemate tunu – možete na grillu ispeći ribu po vašem izboru, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

4 fileta tune

1 tikvica

1 svježa crvena paprika

1 svježa žuta paprika

1 patlidžan

1 limun

60 g maslaca sa začinskim biljem

talijanska mješavina začina

maslinovo ulje

sol

svježe mljeveni papar

Priprema:

Crvenu i zelenu svježu papriku narežemo na trakice, a tikvice i patlidžane narežemo na kolutove. Povrće posolimo i patlidžane pokapamo s malo limuna da ne oksidira.

U vruću grill tavu stavimo malo maslinovog ulja i na njemu popržimo povrće. Prvo pržimo tikvice i patlidžane s obje strane, a potom paprike 2-3 minute.

File tune narežemo na tanke odreske i prepržimo na vrućoj tavi. Svaku stranu pržimo 1-2 minute.

Gotovu tunu serviramo na tanjure, preko tune stavimo maslac sa začinskim biljem.

Omekšalo, toplo povrće začinimo s malo mješavine talijanskih začina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)