Uz lijepo vrijeme i toplije dane, šteta bi bilo provesti vikend za štednjakom – stoga vam dana donosimo recept za ukusno jelo s grilla (ili roštilja) za čiju pripremu vam treba svega 20-ak minuta. Ako nemate tunu – možete na grillu ispeći ribu po vašem izboru, pišu Fini recepti.
Sastojci za 4 osobe:
4 fileta tune
1 tikvica
1 svježa crvena paprika
1 svježa žuta paprika
1 patlidžan
1 limun
60 g maslaca sa začinskim biljem
talijanska mješavina začina
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni papar
Priprema:
Crvenu i zelenu svježu papriku narežemo na trakice, a tikvice i patlidžane narežemo na kolutove. Povrće posolimo i patlidžane pokapamo s malo limuna da ne oksidira.
U vruću grill tavu stavimo malo maslinovog ulja i na njemu popržimo povrće. Prvo pržimo tikvice i patlidžane s obje strane, a potom paprike 2-3 minute.
File tune narežemo na tanke odreske i prepržimo na vrućoj tavi. Svaku stranu pržimo 1-2 minute.
Gotovu tunu serviramo na tanjure, preko tune stavimo maslac sa začinskim biljem.
Omekšalo, toplo povrće začinimo s malo mješavine talijanskih začina.
Komentari (2)
Hi everyone!