Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:38 am

BOŽOVIĆ NAKON PORAZA OD DINAMA: Nisu svi akteri na tereni bili dostojni ovakve utakmice!

Piše D. F.

Novo Vrijeme poraženo je u prvoj utakmici polufinala doigravanja za malonogometnog prvaka Hrvatske. Futsal Dinamo slavio je u Makarskoj (2:1) te je pred aktualnim prvakom veliki izazov da slavljem u Zagrebu idući petak vrati seriju na domaći teren.

– Utakmica je bila dostojna polufinala playoffa. Mislim da nisu svi akteri na terenu bili dostojni ovakve utakmice. Čestitao bih igračima obje ekipe na izuzetnoj borbi. Svatko je dao i više od 100% mogućnost. Ne mogu ništa zamjeriti mojim igračima. Imamo problem jer nemamo Jelavića, a na početku se ozlijedio i Sesar. Morali smo mijenjati cijeli koncept. Međutim, i prije toga smo pravili greške i dozvolili protivniku da nam zabije tri gola. Mi smo praktički zabili tri gola. U ekipi imamo određeni broj igrača koji su neiskusni. Jedan igrač je večer prije utakmice dobio temperaturu. Da je protivnik iskoristio četiri-pet šansi u prvom poluvremenu to bi bilo normalno – rekao je trener Makarana Ivan Božović, a zatim dodao:

– U drugom dijelu dali smo sve od sebe. Bili smo puno bolji protivnik, ali nismo iskoristili šanse, pogotovo u završnici utakmice. Ako želite osvojiti naslov morate zabiti. Mi smo imali tri-četiri izuzetne prilike. Imali smo na kraju i penal. Bio je problem tko će preuzeti odgovornost. Na kraju je loptu uzeo Rafinha, ali ga je izveo jako loše, pogodio je golmana Piplicu. Nedostajali su nam neki igrači, iskustvo i kvaliteta. Imamo dosta mladih igrača. Ovo je samo prvo poluvrijeme. Ne vidim razlog da je bilo što izgubljeno. Imamo problem što neće biti Luke Sutona, problematični žuti kartoni. Mislim da će izostati i Sesar i Jelavić. Morat ćemo suziti roster, promijenimo koncept igre i napravimo sve što možemo da pokušamo pobijediti. 

Kako se postaviti u Zagrebu, sigurno vas čeka i vatrena atmosfera?

– Izuzetno poštujem navijače Dinama, ali imamo već iskustva igranja u Zagrebu i nisam primijetio da je to baš paklena atmosfera. Navijači su ono zbog čega se igra futsal i to može biti pozitivan poticaj igračima. Mi nemamo što izgubiti, nemamo razloga za strah. Nema razloga za odustajanje i priču da nemamo šansu za obranom titule. Mi smo i prošle godine u polufinalu izgubili utakmicu na domaćem terenu pa smo došli do titule. Najbitnije je da se odmorimo. Uvijek je lakše igrati na domaćem terenu, ali to je sport. Nadam se da ćemo imati i malo sreće koja je neophodna u svakom sportu. Sigurno ćemo dati svoj maksimum – zaključio je Božović. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)