Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:33 am

Krunidba kralja Charlesa: Prosvjed protiv monarhije, ima i uhićenih

Piše P. I.

Krunidba kralja Charlesa održava se danas u Londonu. S kraljicom Camillom se uputio od Buckinghamske palače do Westminsterske opatije. Ruta kojom su išli zove se ‘Kraljeva povorka’.

Prosvjednici protiv monarhije okupili su se na Trafalgar Squareu, u blizini mjesta kojim će proći krunidbena povorka koja će se kretati prema Westminsterskoj opatiji. Neki od prosvjednika nose majice s natpisom ‘Ovo nije moj kralj’. Guardian piše da se okupilo oko 2000 prosvjednika.

Wake up ,Great Britain,Trafalgar Square protest. pic.twitter.com/DNM1y17C04

— Enock Mthembu (@EnochMthembu) May 31, 2020

Šest pristaša antimonarhističke skupine Republika uhićeno je na putu do mjesta prosvjeda protiv monarhije na Trafalgar Squareu, javlja dopisnik Sky Newsa Martin Brunt, prenosi Index.

Organisers of the #NotMyKing protest have been arrested – police won’t say what for https://t.co/D3Io5Nha4x

— Republic (@RepublicStaff) May 6, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)