Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
12:30 pm

Iduća tri dana pokopi žrtava: ‘Nemam riječi za ono što sam doživio’

Piše P. I.

Dva masovna ubojstva razmaku od dva dana, ovog su tjedna šokirala i potresla Srbiju i susjedne zemlje.

U srijedu je trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osam kolega i školskog čuvara, dok je ranio još šestero učenika i nastavnicu. Dječak je smješten u psihijatrijsku ustanovu, a njegovi roditelji su privedeni.

U četvrtak navečer je došlo do nove pucnjave četrdesetak kilometara od Beograda u Mladenovcu, u kojoj je osam osoba ubijeno, a najmanje 14 osoba je ranjeno. Napadač je oko 8 sati u petak ujutro uhićen, javili su srbijanski mediji.

Osim toga, prijavljen je i niz prijetnji i drugih incidenata potaknutih masovnim ubojstvima, javlja N1.

Na beogradskim grobljima u subotu će biti sahranjeno četvero učenika i pripadnik osiguranja koji su ubijeni ovog tjedna u pokolju u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, dok će u Malom Orašju biti sahranjeno pet osoba koje su stradale dan kasnije u drugom pokolju u blizini Mladenovca, nedaleko Beograda.

Prema informacijama mještana Malog Orašja još tri pokopa zakazana su za nedjelju, a u ponedjeljak će na beogradskom Novom groblju održati još dva pokopa.

Kako javlja reporterka N1 Srbija, jutros u Malom Orašju vlada tišina, tek nekolicina mještana okupila se ispred lokalne trgovine i iznosi dojmove o onome što se dogodilo.

Ekipi TV N1 javili su se neki mještani, koji su jako pogođeni tragedijom koja je zadesila njihovo selo:

‘Jučer sam popio pet bromazepama, od jutros dva. Ne mogu se smiriti, pa kako? Ovo je velika tuga za cijelo selo. I znate što me najviše nervira, ničiji život nije manje vrijedan, stalno se spominje Mladenovac, kakav je to Mladenovac bio kad je bio krvavi pir?

‘Ovakav zločin povijest ne pamti. Prvi sam stigao na mjesto događaja. Nećak mi je strijeljan, hvala Bogu preživio je. Nemam riječi za prizor koji sam doživio te večeri’.

‘Kako se možemo osjećati kada zakopamo pet grobova? Zatvoreno pet kuća! Kako možeš? To je samo ovdje u ovom selu, a u drugom? Što možeš učiniti?’

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)