Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
6:25 pm

ŠKOLSKI KOLEGA UBOJICE IZ BEOGRADA ‘Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan sve poubijati’

Piše M.K.

‘Kad sam čuo da sam na popisu, šokirao sam se. Ne znam kako ćemo opet sjesti u školske klupe. Tijela mojih prijatelja su padala na sve strane. Ne znam hoću li se ikad vratiti u školu’, ispričao je za Blic dječak koji je bio na spisku dječaka (13) koji je jučer ubio osmero svojih vršnjaka i čuvara škole ‘Vladislav Ribnikar’ na beogradskom Vračaru.

Ovaj dječak je potresen tragedijom koja se dogodila u njegovom razredu. Išao je u razred s ozlijeđenom djecom i ubojicom, a kako kaže, dječakov razred bio je glavna meta.

‘Kad je ušao, učiteljicu je pogodio u vrat da ga nije mogla spriječiti, jer nije imao ništa protiv učiteljice. Bila je dobra s njim, rekla mu je samo da mora pisati jedan kontrolni. Bio je dobar učenik u svim predmetima. Nije imao loše ocjene. Nije se hvalio odlaskom u streljanu, sve vrijeme je šutio, bio povučen’, priča dječak koji je bio na spisku dječaka i u učionici kada je maloljetni ubojica ušao, a koji je samo pukom srećom izbjegao smrt. 

‘Oni koji nisu bili na listi, a upucao ih je, s njima se nije družio. Nitko ga nije vrijeđao niti se svađao s njim. Kao da je nasumično odlučio da će sada to učiniti. Na listi su mi bili svi prijatelji’, ispričao je.

Kaže kako su učenici prvo pomislili da je petarda, a kad je dječak ušao, samo je počeo pucati.

‘Lice mu je bilo ljutito. Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan sve poubijati. Ništa nije rekao. Svi su šutjeli, vrištali su pa su ušutjeli. Ja sam bio u toj učionici. Upucao je nastavnicu, okrenuo se, pucao u prvi red. Dalje ne znam jer sam, kada sam ga vidio, s prijateljem skočio kroz prozor’, ispričao je za Blic potreseni dječak.

Prema njegovim riječima, većina djece s liste se pravila mrtva, dio je pobjegao, a ubojica to nije znao.

‘Netko nije bio u školi. Prijatelj mi je rekao da je pucao i po učenicima koji su ležali na podu da bi bio siguran’, dodaje.

Tvrdi i da dječaka nitko iz tog razreda nije vrijeđao.

‘Kada se prebacio kod nas rekao nam je da su ga maltretirali, na što smo mu mi rekli da se opusti i da ćemo se družiti s njim. On je u našem razredu bio prihvaćen bolje nego itko’, kaže ovaj dječak.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)