Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
4:16 pm

Zovko na Svjetski dan slobode medija: ‘Naša je uloga neumorno doprinositi snažnijoj zaštiti novinara’

Piše A. A.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija članica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta Željana Zovko naglasila je presudnu ulogu koju mediji imaju u našem društvu.

‘Bez slobode i raznolikosti medija nema ni demokracije ni zaštite ljudskih prava jer su upravo mediji ključni za pristup građana istinitim i slobodnim informacijama te njihovo sudjelovanje u demokratskom životu svakog društva’, kazala je. 

Zovko u Odboru za kulturu i obrazovanje kontinuirano radi na osnaživanju kulturnog i kreativnog sektora Europske unije, uključujući i kroz usvojeno izvješće o europskim medijima u digitalnom desetljeću. Pored toga, trenutno radi i na parlamentarnom izvješću o Europskom aktu o slobodi medija, a koje poziva na zaštitu medijskih sloboda i pluralizma, zaštitu novinara u obavljanju djelatnosti, veću uredničku neovisnost i promicanje kulturne i jezične raznolikosti EU-a.

‘Europski akt o slobodi medija ključan je akt koji u budućnosti treba omogućiti medijima i novinarima što više slobode i zaštite od medijskog klijentelizma te što više transparentnosti, uključujući i u najmanjim državama. Naša je uloga da neumorno nastavimo doprinositi slobodnom, raznolikom i transparentnom djelovanju medija, kao i snažnijoj zaštiti novinara u stvarnom i u svijetu iza ekrana’, zaključila je Zovko, čestitavši svim novinarima i medijskim djelatnicima Svjetski dan slobode medija.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)