Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:09 am

VIDEO: Pogledajte reakciju Ding Lirena nakon što je postao prvak svijeta u šahu

Piše A.T.

Ding Liren je novi svjetski prvak u šahu. Nakon što je u 14 klasičnih partija odigrao 7:7 sa Ianom Nepomniachtchijem, Ding Liren je u doigravanju rapid tempom pobijedio 2,5:1,5 i tako postao prvi Kinez na šahovskom tronu. Prve tri partije su remizirali, a u ključnoj četvrtoj je Ding slavio i tako postao 17. svjetski prvak.

Pri kraju posljednje partije Nepomniachtchi nije mogao sakriti razočaranje. Prije nego što je odigrao posljednji potez, skrenuo je pogled sa table u bijesu i očaju. Neke figure koje je prikupio pale su sa stola dok je drhtavo pomicao ruku. On je odigrao potez, na koji je odgovorio Ding. Nepo je na trenutak pogledao i rukovao se sa protivnikom. 

Dok je Nepo nervozno skočio sa svog sjedala, Ding je djelovao šokirano, sa licem u rukama, zurio je u tablu, kao da još ne može prihvatiti činjenicu da je on novi prvak svijeta.

 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)