Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:35 pm

RADI SE NA PRIJEDLOGU Crna Gora bi mogla smanjiti tjedno radno vrijeme

Piše M.K.

Lider crnogorskog Pokreta Europa sad, Milojko Spajić, najavio je da će programom ‘Evropa sad 2.0’ ta stranka predložiti skraćenje punog radnog vremena s 40 na 35 sati, odnosno na sedmosatno radno vrijeme, piše Bljesak.

‘Nakon provođenja programa ‘Evropa sad 1.0′ kojim je u Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada, Evropom sad 2.0 idemo korak dalje ka cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori’, naveo je Spajić. 

Naveo je kako u Crnoj Gori zaposleni imaju jedan od najdužih radnih tjedana u Europi i to u prosjeku preko 42 sata, što je više u odnosu na prosjek zemalja EU za šest sati tjedno. Prema njegovim riječima, zadovoljan i odmoran radnik je inovativniji, produktivniji i lojalniji što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države te da će biti više vremena za obitelj, prijatelje i širu zajednicu. 

‘I ovaj program kada bude predstavljen u cijelosti, će imati pozitivan utjecaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu’, naveo je Spajić i svim radnicima u Crnoj Gori čestitao 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)